Novice

Zaposlitev in prezentacija

Kdaj se je vaša zaposlitev začela razlikovati od zaposlitve sodelavca? Kaj je on delal drugače, da je napredoval, vi pa ne? Pa ste bil enako zagnani in vestni. Pa je on napredoval na želeno zaposlitev z višjo plačo in več bonitetami, vi pa ste obtičali na istem mestu.

Enemu od ključnih razlogov se reče prezentacija

Zakaj je prezentacija tako zelo pomembna?Poleg znanja in izkušenj je vaša zaposlitev najbolj zaznamovana s prezentacijo. Visoko kompetentni sodelavci lahko svojo zaposlitev zelo dobro ali celo odlično opravljajo vsak dan, pa ne pridejo do priznanja, čeprav si ga najbolj zaslužijo.Po drugi strani pa lahko čisto povprečni sodelavci dosežejo zaposlitev v višavah korporativnega sveta samo zato, ker obvladajo prezentacijo. Prezentacijo svojega dela in prezentacijo samega sebe. Vsi vodilni kadri v korporativnem svetu imajo eno samo skupno lastnost: so odlični prezentatorji.

Vaša zaposlitev zahteva prezentacije na sestankih in srečanjih? Zelo pomembno je, da to obvladate. Kako dober govorec ste? Prezentacijskih veščin se je mogoče naučiti.

Svojemu sporočilu morate dati jasno obliko in vsebino, uporabljati glas in telesno govorico, se umiriti in pridobiti samozavest. Vsakdo lahko izboljša svojo prezentacijo. Začnete se učiti že tako, da za vsako stvar naredite tri minutno prezentacijo. Presenečeni boste, kako zelo pomembno bo to vplivalo na vašo zaposlitev in kariero. Vaši nadrejeni ne bodo sami od sebe opazili, koliko je vredna vaša zaposlitev. Prezentirajte svoje dosežke. Ne jemljite jih kot samoumevne, izrazite jih v denarju, le ta vašega nadrejenega konec koncev najbolj zanima. Koliko prihodkov podjetja je vaša zasluga ali koliko privarčevanega je vaša zasluga. Priložnost za vašo prezentacijo je vsak delovni sestanek. Da vaša zaposlitev napreduje, so delovni sestanki idealna priložnost. Priložnost za prezentacijo pred vodilnimi sodelavci.

Pomagajte si s poročili in gradivi, suvereno odgovarjajte na vprašanja. Vsaka uspešna prezentacija bo zaznamovala vašo zaposlitev in kariero. V korporativnem svetu lahko dosežete tudi višave.

Svojo telefonsko številko ste uspešno posredovali.
Pričakujte naš klic v naslednjih 20 minutah. V kolikor ste klic oddali med vikendom, vas pokličemo v ponedeljek zjutraj.