Novice

Zaposlitev s pomočjo interneta

Brezposelnost še nikoli ni bila večja, zaposlitev najti še nikoli ni bilo težje.  Neizpodbitno dejstvo pa je, da v iskanju zaposlitve pomembno vlogo igra internet. Preko interneta najdete oglase za zaposlitev, informacije o podjetjih, ideje in napotke glede iskanja zaposlitve, se predstavljate in mrežite.

Poleg mreženja v osebnih stikih med prijatelji in znanci, za mreženje uporabljate internet. Preko spletnih strani strokovnih in poklicnih združenj se povežite s poklicnimi kolegi in si z njimi izmenjujte informacije. Tisti, ki uporabljate Facebook, preko le tega vzpostavljajte osebne kontakte, ki lahko postanejo priložnosti za zaposlitev.Z mreženjem na internetu poiščite bivše sodelavce in sošolce, bivše nadrejene. Povabite jih v svojo mrežo stikov. V sporočilih opišite svoje osebne pozitivne izkušnje ter pošljite priporočila in pohvale. Kandidatov za zaposlitev je več, kot je razpisanih prostih delovnih mest. Tekmovanje z ostalimi kandidati za zaposlitev, ki imajo enake sposobnosti, izobrazbo in izkušnje, je postalo pravilo. Med njimi bo zaposlitev dobil tisti, ki bo najbolj kreativen v svoji predstavitvi.

Na internetu poiščite informacije o podjetju in raziščite zahteve delovnega mesta, ki mu ustrezate. Potem uporabite kontakte, ki ste jih ustvarili z mreženjem. Nazadnje se maksimalno pripravljeni predstavite osebi, ki dejansko ima to moč, da vas zaposli. Poiščite tudi informacije o tej osebi, ki bo vodila vaš razgovor za zaposlitev.Ne bi verjeli, koliko informacij vam lahko prikaže internet. Preverite Facebook in LinkdeIn Prav tako na internetu poiščite podatke o sebi. Ste se že kdaj »pogooglali«? Kakšne informacije najdete o sebi? Je med njimi kakšna taka, ki vam lahko škodi, ko iščete zaposlitev?Ko iščete zaposlitev ali jo želite menjati, poiščite podjetja iz svojega področja. Predstavite sem jim, četudi trenutno nimajo objav za zaposlitev. Če veste, kje iskati, je vaša pot do zaposlitve lažja.

Svojo telefonsko številko ste uspešno posredovali.
Pričakujte naš klic v naslednjih 20 minutah. V kolikor ste klic oddali med vikendom, vas pokličemo v ponedeljek zjutraj.